Galériák

Támogató Szolgálat szolgáltatásai távoktatás ideje alatt

A kép szereplői stilizált figurák. Az egyik alak kék puzle elemeken indul a siker feliratú elem felé, de az út még nincs kész a célig. Három másik alak visz egy egy elemet az útépítéshez. és ezzel elérhetővé válik a cél.

Kedves Hallgatók, Kollégák! 

A távoktatás során több személyes szolgáltatást nem tudunk számotokra biztosítani, de azért igyekszünk rendelkezésetekre állni az alábbiakkal:

 

Támogató Szolgálat szolgáltatásai távoktatás ideje alatt

 

Nyomtatás, scannelés, spirálkötés - a nyomtatott anyagokat postai úton juttatjuk el a hallgatókhoz. 

Látássérült hallgatóinknak a Tudásközponttal együttműködve beszerezzük a szükséges szakirodalmat szkennelt formában. 

Igény esetén kérjük a megrendelést specifikálni, aszerint, hogy színesen, vagy fekete-fehéren, egyoldalas, kétoldalas, stb… nyomtatást kér. Kérjük, a postai címet is megadni. A nyomtatás elkészítéséhez és postázásához kérjük szíves türelmeteket! 

Megrendelés: montag.brigitta@pte.hu

 

Tanulásmódszertan: Online tanácsadás során frissíthetitek a tanulási módszereiteket. Nem árt hatékonynak lenni a vizsgaidőszakban. Ha kell, leírásokat, modelleket küldünk emailen keresztül. Ha felmondaná, mert úgy jobban megy a tanulás, itt mindig van, aki meghallgatja.

kertesz.agnes@pte.hu

 

Mentálhigiénés konzultáció: A koronavírus-járvány miatti bezártság, bizonytalan helyzet sokakat lelkileg is megvisel, szorongással tölt el. És még jön a vizsgaidőszak is… Ebben a különösen nehéz időszakban is lehetőség van a szolgáltatást igénybe venni, telefonon vagy elektronikus úton. Ha jól esne egy kis beszélgetés, megértés, tanácsok…

gergely.nikolett@pte.hu

 

Gyógypedagógiai fejlesztés: Online formában is lehetőség van arra, hogy a tanuláshoz szükséges képességterületeket megerősítsük, egyrészt a differenciáltan összeválogatott online játékok által, másrészt pedig a foglalkozásokon adott feladatok segítségével.

 

Emellett azoknak a hallgatóknak, akik úgy érzik, hogy valamilyen oknál fogva nehezebben megy a tanulás, lehetőségük van egy online kérdőív segítségével kideríteni, hogy komolyabb nehézségeik, esetleg tanulási zavaruk van-e. Ennek az első lépése az, hogy alábbi kérdőívet (http://www.diszk.hu/tesztek/ADHD-D-TZ-teszt) kitöltik, majd annak eredményét a tompos.lilla@pte.hu e-mail címre továbbítják. Eredményéről és a javasolt teendőkről válaszlevélben fogunk tájékoztatást nyújtani.

Az alábbi linket http://www.kognitiv.hu/ javasoljuk otthoni gyakorlásra. A játékoknál fel van tüntetve, hogy milyen képességterület fejlesztését segíti elő. Jó játékot kívánunk! :) 

tompos.lilla@pte.hu

 

Készségfejlesztő hallásterápia

 

Célja a programban részt vevő egyetemi hallgatók képességeinek erősítse, a figyelem fenntartásának növelése, a tanulási nehézségek csökkentése, ezáltal a tanulmányok megkönnyítése. A terápia egy kölcsönözhető eszközzel otthoni körülmények között zajlik, saját időbeosztással. A 10 napos terápia során napi kétszer fél órában kell meghallgatni modulált zenét, ami elsőre rossz hangfelvételnek tűnik, ugyanakkor ez egy pontosan beállított módon módosítja a hanganyagot és ezáltal fejleszti az idegrendszert. 

További információk: https://tamogatoszolgalat.pte.hu/tartalom/keszsegfejleszto_hangterapia

A jelentkezés folyamatos: tompos.lilla@pte.hu

 

Tanulmányi ügyintézésben segítségnyújtás. Forduljanak nyugodtan hozzánk:

montag.brigitta@pte.hu, magdali.csaba@pte.hu

 

Szállítás: Hallgatóink szállításáról a szokásos módokon történő előre egyeztetés után a továbbiakban is tudunk gondoskodni.

 

Cso-disz csoport: A Támogató Szolgálat célja egy olyan klub működtetése, ahol a diszlexiával, diszkalkuliával és diszgráfiával küzdő hallgatóknak lehetősége nyílik arra, hogy megosszák egymással gondjaikat, nehézségeiket, melyek speciális tanulási nehézségeikből adódnak, illetve barátságokat, kapcsolatokat alakítsanak ki egymással. A foglalkozások egy része játékos jellegű, de minden alkalomkor mélyebb témák elemzésére, átbeszélésére is sor kerül. Egy alkalom kb 1,5 óra.

A jelentkezés folyamatos: tompos.lilla@pte.hu, kertesz.agnes@pte.hu

 

Általános, egyéb kérdésekben: magdali.csaba@pte.hu

 

Kérjük, hogy a fenti szolgáltatásokat e-mail címeken jelezzétek, és igénybevétel módjának részleteiről ezek után egyeztetünk. A szolgáltató irodában ügyeleti rendszerben tartózkodunk, így az ottani telefonszámon is elérhetők vagyunk.

 

Kérjük, hogy mindenki vigyázzon magára és másokra! Tartsa be a központi iránymutatásokat a megbetegedések, és a tovább fertőzések elkerülése érdekében. Mindenkit várunk vissza!!!

 

A sikeres egyetemi tanulmányokhoz, és megfelelő körülményekhez a fentiekkel tudunk hozzájárulni, de nyitottak vagyunk egyéb kérésekre is, amiket biztonsági és egyéb megfontolások figyelembevételével igyekszünk teljesíteni. 

 

PTE Támogató Szolgálat közössége nevében 

Magdali Csaba 

szolgálatvezető 

You shall not pass!