Galériák

Sárkányhajózás egy látássérült szemével

Idén ismét megrendezésre került a PTE Sárkányhajó evezés, melyre a Támogatószolgálattal közösen mentem. A Szolgálattól csatlakozott Balogh Máté (PTE-BTK), Libor Gyula (PTE-MIK), Sánta Dalma, Magdali Csaba a szolgálat vezetője és jómagam. 

Semmit nem tudtam arról, hogy mi vár rám. Úgy gondoltam, hogy a csapatunk ennyiből fog állni, viszont nem így volt. Ugyanis Orfűn szembesültem vele, hogy egy csapat 20 főből áll. Tehát csatlakoztak hozzánk diákok, tanárok a TTK-ról, illetve rengeteg külföldi.

Csapat névnek a nagyon találó és mindent elmondó „Lelkes amatőrök” nevet választottuk. Nagy reményekkel és versenyszellemmel álltam hozzá az evezéshez. Ez addig tartott, amig be nem ültünk a hajóba és el nem kezdtünk evezni, ugyanis ott szembesültem vele, hogy nem vagyok túl jó az evezésben. Ennek ellenére mindent beleadtam és a csapatunk tovább is jutott a második fordulóba. Ott sajnos veszítettünk és az utolsó előtti helyen végeztünk. Ám nem ez a legfontosabb, hisz a programnak köszönhetően megismerkedhettem sok új emberrel, mélyíthettem a kapcsolataim, illetve ehettem egy jót, amit a TTK munkatársainak vezetésével csapatunk közösen készített.

Összegezve, tehát a 11. PTE sárkányhajózás egy rendkívül jó és felejthetetlen élmény volt számomra, melyért hálás vagyok a szervezőknek és a Támogató Szolgálatnak. 

 

- Sziva Dániel, látássérült, első éves programozó informatikus hallgató -

You shall not pass!