Galériák

Tanulásmódszertan tréning

Egy nagy, széles asztal körül ülnek a képzésen résztvevők, párokba rendeződve, és kicsoportos munkába elmélyedve. Az asztal nagy részét a munkához szükséges papírok, füzetek borítják.

2019. május 20-22. között a Pécsi Tudományegyetem 10 munkatársa vett részt a „Tanulnijó” tanfolyamok megalkotója, Petkes Csaba által vezetett „Memóriatechnikák és alkotó tanulási módszerek alkalmazásának lehetőségei” című 30 órás akkreditált továbbképzésen.

A képzést az Oktatási Igazgatóság Támogató Szolgálata az EFOP-3.4.3-16-2016-00005 azonosítószámú, "Korszerű egyetem a modern városban: Értékközpontúság, nyitottság és befogadó szemlélet egy 21. századi felsőoktatási modellben” című pályázati forrásból szervezte meg. 

A 3 napos tréning alatt a résztvevők betekintést nyerhettek a különböző tanulási módszerek, tanulási technikák világába és elsajátíthatták a hatékonyabb tanulást elősegítő ötleteket, fogásokat. Többek között megismerkedtek a tanulási részképességek fejlesztésével, konkrét memóriatechnikák tanulásával, vizuális vázlatkészítési módozatok kialakításával.

A résztvevők közül 3-an az Egyetem Támogató Szolgálatától jöttek, a többiek egyetemi oktatóként, mentortanárként vettek részt a továbbképzésen. 9 ember Pécsről, 1 fő Szekszárdról csatlakozott a csoporthoz.

A képzés nagy sikert aratott, a program végén mindenki úgy érezte, hogy sokkal több segítséget tud nyújtani a segítségért hozzájuk forduló hallgatóknak.

A képzéssel hozzájárultunk a hallgatói szolgáltatások fejlesztéséhez. Így a Támogató Szolgálat mellett a egyre több karon válik elérhetővé tanulásmódszertani támogatás az egyetemi mentorhálózaton keresztül. 

- Kertész Ágnes - 

You shall not pass!