Galériák

Tanulási zavar érintettség vizsgálat

Azoknak a hallgatóknak, akik úgy érzik, hogy valamilyen ismeretlen és érthetetlen oknál fogva nehezebben megy a tanulás, úgy érzik mindig is nagyobb erőfeszítésbe került, mint a környezetüknek, és az eredmény sem jött, úgy mint várták, lehetőségük van egy online kérdőív segítségével kideríteni, hogy komolyabb nehézségeik, esetleg tanulási zavaruk van-e.

 

Akiben felmerül a kérdés annak javasoljuk, hogy alábbi kérdőívet (http://www.diszk.hu/tesztek/ADHD-D-TZ-teszt) töltsék ki, majd annak eredményét juttassák el a Támogató Szolgálat gyógypedagógusának, Tompos Lillának, a tompos.lilla@pte.hu e-mail címre. Eredményéről és a javasolt teendőkről válaszlevélben fogunk tájékoztatást nyújtani.

 

A teszt az érintettség valószínűségét méri, mely azt mondja meg, hogy hogy mennyire valószínű, hogy tanulási zavarral állunk szemben. Ebben az esetben további felmérésekre van szükség, melyből az adott személynek feltérképezhető a kognitív profilja, és a szükséges beavatkozások iránya meghatározható. 

 

A tanulási részképességzavarral rendelkezők tanulmányi és vizsgakedvezményeket és a Támogató Szolgálattól ingyenes szolgáltatásokat vehetnek igénybe.  

 

A tanulmányi és vizsga kedvezményekről itt, a Támogató Szolgálat szolgáltatásairól itt lehet bővebben olvasni.

You shall not pass!