Munkatársak

Magdali Csaba
irodavezető/karokért felelős fogyatékosügyi koordinátor
Elérhetőségem:

72/501-500/24015
magdali.csaba@pte.hu

Végzettségeim: Általános szociális munkás, Közművelődési szakember, Közösségfejlesztő, Szociológus.

2013 június elseje óta dolgozom a PTE Támogató Szolgálatánál, kezdetben a hallgatók munkaerő piaci felkészítése, elhelyezkedésének segítése volt a feladatom.  Ezzel kapcsolatban a „karrier” fül mögött olvashatsz többet. 2015 nyarától vezetem az irodát, és azóta látom el az egyetemi fogyatékosügyi koordinátor szerepét is.

Korábban közművelődésben, közigazgatásban, ifjúsági munkában és tréning területén szereztem munka és vezetési tapasztalatokat.

Nős vagyok, Csaba, Piroska és Áron nevű gyermekeimet nagy örömmel nevelem.

Eredendően bajai vagyok és ezt gyakran hangoztatom, pl „halászlé főzés” szövegkörnyezetben.

Bakonyi-Tompos Lilla
terápiás munkatárs/személyi segítő
Elérhetőségem:

72/501-500/24014
tompos.lilla@pte.hu

Főiskolai tanulmányaimat 2011-ben kezdtem meg a PTE-BTK pedagógia szakán.

Mindig is szerettem gyerekekkel foglalkozni, ezért a főiskola után elkezdtem dolgozni egy magyar-angol családi bölcsődében, azonban az érdeklődésem bővült, a pedagógia mellett a különböző célcsoportok (gyerekek, felnőttek) megsegítésére terelődött át. Ez miatt döntöttem úgy, hogy munkámmal párhuzamosan elvégzem a gyógypedagógia szakot (tanulásban akadályozottak szakirányon) a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karán.

Az egyetem befejezése után kerestem azt a lehetőséget, ahol tudásomat és célomat egyesíteni tudom. A keresésemnek a végeredménye pedig a PTE Támogató Szolgálat lett. 2018. augusztus 1-je óta dolgozom itt. Feladatom az egyetemre járó fogyatékossággal élő személyek segítése. Munkám során segítséget nyújtok a hallgatók számára a tanulmányaikkal kapcsolatban (tanulmányi ügyek intézése, tanulási segédanyagok összerakása, az egyetemen való tájékozódás, kísérés). Emellett gyógypedagógusként arra törekszem, hogy a hallgatók az adottságait a segítségemmel olyan képességgé alakítsák, amelyek biztosítják az önállóságukat az egyetemi évek alatt, illetve később a munkaerőpiacon is.

Szabadidőmben szeretek kirándulni, új helyeket felfedezni és táncolni. Már több éve járok kortárstáncra, melynek során részt vehettem egy integrált táncművészeti csoport alkotói tevékenységében, amely egy fantasztikus élmény volt számomra.

Fekete-Montag Brigitta
ügyvivő szakértő/személyi segítő
Elérhetőségem:

72/501-500/24014
montag.brigitta@pte.hu
Végzettségeim: szociális asszisztens, szociális gondozó és szervező. 
A kezdetek óta dolgozom a Támogató Szolgálatnál személyi segítőként. 
Feladatom az egyetemre járó fogyatékkal élő hallgatók mindennapjainak segítése, az egyetemi élet megkönnyítése. 
A gyakorlatban tanulmányokkal kapcsolatos segítés, kísérés, bevásárlás, könyvtári kölcsönzés, ösztöndíj pályázatok megírásában valós segítés …. 
 
(Ideiglenesen távol.)
Kertész Ágnes
tanulásmódszertani tanácsadó/személyi segítő
Elérhetőségem:

72/501-500/24018
kertesz.agnes@pte.hu

1979-ben születtem Pécsen. 2001-ben Gyermek- és ifjúságvédelmi szakon tanultam, majd 2005-ben a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskolán végeztem, mint Szociálpedagógus. Sokat dolgoztam sérült, beteg emberekkel, illetve hátrányos helyzetű gyerekekkel, fiatalokkal.

2016 szeptemberétől dolgozom a Támogató Szolgálatánál, mint személyi segítő, illetve a tanulásmódszertan használatával próbálom megtámogatni a hallgatókat az eredményesebb tanulás elérésének érdekében.
Szabadidőmben szeretek olvasni, TV-t nézni, illetve önkénteskedni, ha lehetőség van rá.
Mester László
gépkocsivezető
Elérhetőségem:

+36 30 437 29 64
szallitas.tsz@pte.hu

2012 óta dolgozom a PTE-n, mint sofőr. Most az egyetem Támogató Szolgálatánál működöm közre a mozgáskorlátozott és látássérült hallgatók, dolgozók szállításában, kísérésében. 

 

 

(Ideiglenesen távol.)

 

Molnár Gyöngyi
programszervező
Elérhetőségem:

72/501-500/24018
molnar.gyongyi@pte.hu

2011. február 1-je óta dolgozom a PTE OIG Támogató Szolgálatnál.

Mozgáskorlátozott vagyok, így szeretek hasonszőrű emberekkel is foglalkozni, beszélgetni, gondolkodni.

2006-ban végeztem a Bálint György Újságíró Akadémián, 2003-ban a Comenius Szakközépiskola és Szakiskola Irodavezető tagozatán. 2002-ben szereztem diplomát a PTE FEEK Művelődési és (Felnőttképzési) Menedzser szakán.

Elsősorban az alábbi (pl.: Baranya Megyei Mozgáskorlátozottak Szövetsége, Baranya Megyei Vakok és Gyengénlátók Szövetsége, Baranya Megyei Siketek és Nagyothallók Szövetsége, CSR Csoport), de más érdekvédelmi szervezetekkel is tartom a kapcsolatot, képviselem a Szolgálat érdekeit, „szállítom” az információkat. Továbbá pályázatokat figyelek, hogy megkönnyítsem a Ti tanulmányaitokat. Részt veszek a Kerek Világ Alapítvány által szervezett érzékenyítő tréningekben cégeknél, hogy meggyőzzem arról az embereket, hogy Mi, egyenlő bánásmódban részesülők is teljes értékű életet élünk az élet minden szegmensében.

Olessák András
ügyvivő szakértő/személyi segítő
Elérhetőségem:

72/501-500/24014
olessak.andras@pte.hu

1973-ban születtem Budapesten, és közel 35 éven át "pestinek" mondhattam magam.

Mindig is humán beállítottságú voltam, így ezen a vonalon mozogva igyekeztem pallérozni elmémet, gazdagítani a tapasztalataimat. Az érettségit követően nyomdaipari betűszedőnek tanultam, s közben belekóstoltam az újságírásba is. Egy barátomnak köszönhetően eljutottam Észak-Írországba, Glencraig Camphill Community-be, ahol többek között autista, hiperaktív, Down-szindrómás felnőttekkel foglalkoztam. Itt találkoztam először Rudolf Steiner, osztrák filozófus munkásságával. (Az ő neve fémjelzi a Waldorf-pedagógia életre hívását.)

Nem meglepő hát, hogy elvégeztem a Waldorf Tanárképző Főiskola nappali osztálytanító képzését Solymáron. Szerencsésnek mondhatom magam, hisz olyan embereket mondhattam a tanáraimnak, mint például Dr. Vekerdy Tamás. A friss diplomámmal Glencraigben tanítottam, mint osztálytanító, majd idehaza helyezkedtem el Waldorf-pedagógusként.

Hosszas útkeresés eredményeként kötöttem ki Pécsett, ahol jelenleg is élek a családommal. Már nem tanítok. 2023 márciusa óta vagyok a PTE Támogató Szolgálatának a munkatársa, amiért hálás vagyok a sorsnak, mert egy őszintén befogadó, nyitott, motiváló közösség tagjává lettem ezáltal.

Vörös-Bene Zsolt
gépkocsivezető
Elérhetőségem:

+36 30 298 87 95
szallitas.tsz@pte.hu

Zoboki-Gergely Nikolett
mentálhigiénés tanácsadó/személyi segítő
Elérhetőségem:

72/501-500/24014
gergely.nikolett@pte.hu

2000-ben kezdtem meg tanulmányaimat a PTE-BTK szociális munka szakán. Utolsó évemben alakult-körvonalazódott az egyetemen a Támogató Szolgálat, ahova frissen végzett szociális munkást kerestek. A kezdetek óta dolgozok itt.

Ha szakkönyvben utána olvasunk, hogy mi-ki a szociális munkás, akkor azt kéne mondanom, hogy: ismeri a társadalom működését, a társadalompolitika eszközeit, fogalma van a szociális munkához kapcsolódó jogi, pszichológiai, egészségügyi ismeretekről, kezdetben az iskolában, utána a gyakorlatban tanulja meg alkalmazni a szociális munka elméleteit, módszereit, rálátása van a gyakorlat területeire.

Elvileg az én munkám is ebben merül ki, de a gyakorlatban mégis egészen más.

Munkámban az egyetem fogyatékkal élő hallgatói és oktatói életvitelének megkönnyítését segítem.

Mit is jelent ez a mindennapokban?

A tanulmányi ügyek intézésétől kezdve, fénymásolás, nyomtatás, scannelés, bevásárlás a hallgatóval, kísérés órára, könyvtári kutatás, mentális beszélgetés, és minden nap hozhat egy olyan új feladatot, amit a „diákélet” ír…

You shall not pass!