Galériák

"Cso-disz" - Tanulmányi nehézségek okozta élmények feldolgozása

Színes, stilizált emberalakok állnak egy körben és felemelt kezekkel örülnek. A kép jobb alsó sarkában egy alak segítőne nyújtja a kezét egy körön kívüli, láthatóan a körbe bekerülni kívánó alaknak.

2020 februárjától a Támogató Szolgálat egy új lehetőséget kínál azoknak a hallgatóknak, akik tanulási nehézségekkel küzdenek. Céljuk egy olyan klub (Cso-disz csoport) létrehozása melyben a tagoknak lehetőségük van arra, hogy támogató kapcsolatot alakíthassanak ki egymással, amely segítheti őket az egyetemi életben és azon kívül is.

A szervezők olyan témákkal szeretnének foglalkozni amely segíthet a hallgatóknak feldolgozni a múltbéli negatív tapasztalatokat, úgy, hogy azokra megoldási stratégiákat kapnak. Lehetőség nyílik számukra, hogy olyan emberekkel beszélhessenek, akik hasonló élethelyzetből jönnek és azonos problémákkal küzdenek.

A foglalkozások egy része játékos jellegű, de minden alkalommal mélyebb témák elemzésére is sor kerül.

A szervezők előre kidolgozott tematika alapján vezetik a foglalkozásokat, de ezek a hallgatói igények tükrében változhatnak.

A tervezetek szerint a klub 10 fővel működne, és 2020 februárjától 2020 júniusáig tartana, havi bontásokban. Alkalmanként 90 percet venne igénybe.

Az első alkalom február 26-án lesz, az Támogató Szolgálatban. 

 

Jelentkezni lehet személyesen a Támogató Szolgálatnál (BTK/TTK épülete, Pécs, Ifjúság utja 6. A/130),

vagy e-mailben, elérhetőség megadásával: kertesz.agnes@pte.hu

Jelentkezési határidő: Február 14. 

 

Szeretettel várjuk az érdeklődőket! 

You shall not pass!