Galériák

EGY HAJÓBAN EVEZTÜNK, EZÜST ÉRMET SZEREZTÜNK!

A képen az ezüstérmes sárkányhajós csapat vidám képe látható. A csapat tagjai ép és fogyatékossággal élő egyetemisták, és munkatársak.

EGY HAJÓBAN EVEZTÜNK, EZÜST ÉRMET SZEREZTÜNK!

Avagy integrált sárkányhajózás az egyetemi sport világnapján

 

(Az esemény összefoglaló videójának megtekintéséhez kattints ide.) 

 

Nem akármilyen élménnyel gazdagodtunk szeptember 20-án az Egyetemi Sportnap keretein belül. A hagyományokhoz híven idén is megrendezték a PTE Sárkányhajóregattát – immáron hetedik alkalommal - azonban az idei mezőny kicsit más volt….


A megszokott kari csapatok mellett egy érdekes kis társaság készülődött vízre szállni.   AZ „INTEGRÁLT”. A név alapján akár matekosok vagy a műszaki kar evezősei is lehettünk volna, de másfelől fújt a szél.  (Elmondanám, hogy mindenhonnan fújt a szél, és még az eső is rákezdett).  Az „INTEGRÁLT” ugyanis nem áramkör, nem is matematikai fogalom, hanem – Hári József, a PTE Sportiroda vezetőjének szavaival élve – „mérföldkő a hazai egyetemi sportban”. Először fordult elő ugyanis, hogy fogyatékkal élő és ép hallgatók együtt ültek hajóba és együttesen mérettettek meg versenykörülmények között.


Hárman ültünk a hajóban látássérültek – Almádi Evelin (szoc. munka MA), Hadobás Lilla (pszichológia MA) s jómagam, - ezen kívül velünk volt még a hajóban a PTE Támogató Szolgálta vezetője Magdali Csaba és Marta Fernandez-García a Szolgálat nemrég érkezett spanyol önkéntese.


Őszintén megvallva, az esélytelenek nyugalmával ragadtunk lapátot – látva a többi csapat felkészültségét és a saját megilletődöttségünket. Hamar jött azonban az első megletetés. Az első futamban magunk mögött hagytuk a BTK Bástya névre hallgató alakulatot. Nem túl tapasztalt evezősként farmerben, csuromvizesen arra eszméltünk, hogy újabb, és újabb beszálláshoz hívják lelkes kis társaságunkat…

 

… legvégül is minket szólítottak!  És nem a vígaszágon, de nem ám… Akárhogy is alakultak a dolgok, mi győztesnek éreztük már magunkat. Az addig négyszeres egyetemi bajnok Brazil Gépsor iszonyatos tempót diktált, amit sajnos nem sikerült a célvonalig tartanunk, így a végén ezüstérem került a nyakunkba, egy nagyon fényes ezüst!

 

 

Ezúton szeretnénk megköszönni a PTE Sportirodának és Hári Józsefnek, hogy biztosították a részvételi lehetőséget számunkra is a rendezvényen! Köszönjük a Támogató Szolgálat segítségét, amit a Sportnapra történő kijutásban, az ott eltöltött idő alatt nyújtottak! Végül, és kiemelten köszönjük azoknak az egyetemi hallgatótársainknak, nemcsak kiváló sportolóknak, de remek embereknek is, akik egy hajóban eveztek velünk!

 

- Balogh Máté (Szociológia BA) -

You shall not pass!